Inspectii video cu circuit inchis (CCTV)

  cctv_1
  cctv_3
  Descriere

  Inspectia video cu circuit inchis (CCTV) este o tehnologie de prospectare a diferitelor tipuri de canalizari (electrice, telecomunicatii, alimentari cu apa, menajere, industriale, etc.) care se bazeaza pe deplasarea unui robot motorizat prin sisteme de conducte si furnizarea de informatii asupra starii acestora. Acest robot motorizat contorizeaza distanta parcursa, precum si unghiul de deplasare, ovalizarea conductei, inregistreaza imagini video, iar prin soft-ul specializat ajuta la identificarea exacta a zonelor cu probleme, generand rapoarte de inspectie conform normelor Europene.

  Inspectia video CCTV este un proces critic in detectarea si localizarea problemelor ce apar intr-o retea de conducte.

  Inspecţia video a canalelor are o serie de avantaje. In primul rând, robotul are acces acolo unde nu au oamenii, in canalele nevizitabile, de diametre mici. Localizarea cu precizie a defectelor, prin folosirea combinata a camerei video si a aplicaţiei informatice specializate, este alt mare atu al inspecţiei CCTV. Cunoscând cu precizie starea canalelor, se poate lua uşor decizia potrivita, de reabilitare sau remediere

   

  • Diagnosticarea stării conductelor inspectate
  • Stabilirea gradului de uzura si colmatare al conductelor
  • Recomandarea metodei potrivite de reabilitare
  • Supravegherea prin CCTV a diferitelor lucrări de curățare sau reparație
  • Nu creează disconfort populaţiei si nu afectează traficul rutier
  cctv_2
  Avantaje

  1.Eficient

  Cu progresele tehnologice în video și înregistrare, prospectarea conductelor  nu a fost niciodată mai ușoară si mai eficienta. Camera foto/video oferă imagini în timp real și poate înregistra în mod continuu pe parcursul întregului tronson inspectat.

  2.Precis

  Blocajele și problemele de drenaj pot provoca pagube importante în cazul în care nu sunt reparate în timp util. Inspecția CCTV oferă posibilitatea de a vizualiza, înregistra si analiza cu exactitate orice defect apărut pe traseul (tronsonul) parcurs.

  3.Flexibil și versatil
  Serviciile de inspecție CCTV pot fi folosite pentru a localiza și identifica o mare varietate de probleme. Blocajele sau defectele sunt cele mai frecvente probleme ale sistemelor de canalizare.

  4.Costul efectiv
  Inspecția CCTV este extrem de valoroasa pentru managerii  sistemului de conducte. Ca metodă de “control nedistructiv”, operatori cu experiență pot efectua investigații relativ repede, iar tuburile rămân intacte  pe tot parcursul procesului.

  5.Siguranță
  In legislația existenta sunt menționate reglementări foarte stricte privind metodele prin care lucrătorii intră și mențin sisteme de canalizare. Cu toate acestea, indiferent de cât de multe măsuri de precauție se iau, sunt încă locuri potențial periculoase. În unele cazuri, intrare nu este fezabilă, din cauza  dimensiunilor. În conducte mai mari, există întotdeauna posibilitatea de contaminare de la gaze toxice sau deșeuri periculoase, chiar și după o testare amănunțită. Utilizarea echipamentelor de inspecție CCTV elimina aceste riscuri.